The History of Unspoiled Jewels

Unspoiled Jewels was founded in Copenhagen by three childhood friends who all share a passion for creativity and discovery.

The inspiration behind the jewelery stems from the three founders' extroverted approach to life.

We love to explore new opportunities and be receptive to life's experiences. Our approach to life is expressed through our jewelry collection, which represents cultural diversity and the fascinating stories that emerge on life's journey.

Our ambition is to create jewelery that tells stories. We believe that a piece of jewelry should express something significant to the person who wears it. We give him or her the opportunity to preserve their special moments forever in an Unspoiled Jewel.

A trip to Africa that changed everything

Tilbage i 2010 var de to brødre og senere grundlæggere af Unspoiled Jewels, Philip og Patrick, på en familierejse med deres mor til Sydafrika. Deres mor er født og opvokset i Sydafrika, men måtte flygte fra landet med hendes forældre, som er af dansk oprindelse, på grund af Apartheid og de grusomme konsekvenser det medførte. Familieturen til Sydafrika i 2010 blev fundamentet for, hvad der fem år senere blev til Unspoiled Jewels.

Da moren og brødrene havde besøgt hendes barndomshjem, hendes skole og det nabolag, hvor hun var fra, var det tydeligt at se, hvordan en masse havde ændret sig, siden hun boede der for mere end 44 år siden. Da deres mor svælgede i alle de gamle minder, efterlod det et ekstremt stærkt og følelsesladet indtryk på hende. Så mange ting havde forandret sig, siden hun sidst havde været der i 1966. Morens minde om fortidens smukke barndomsgade, hvor store, grønne træer strækket sig ned langs vejens to sider, og hvor børn legede fra ende til anden, var en enorm kontrast til den virkelighed, som mødte brødrene og moren på dagen tilbage i 2010. Fortidens farverige og varme nabolag var udskiftet med total anarki som konsekvens af årtier med manglende vedligeholdelse og Apartheid.

Det var oplevelsen i Sydafrika der fik de to brøde til at komme på idéen om at skabe smykker, som formår at bevare ægte og uspolerede minder fra særlige tider og steder hos den, der bærer smykket. Også i tilfælde af, at det særlige sted gennemgår betydelige forandringer efterfølgende, ligesom det var tilfældet i Sydafrika. Idéen bag Unspoiled Jewels var født.

Den efterfølgende fase var der, den hvor første kollektion blev designet. Det var på dette tidspunkt, at de to brødre rakte ud efter deres barndomsven, Nick Philip. Nick Philip er en utrolig dygtig designer, som altid har elsket smykker. Lige fra starten af var han draget af idéen og filosofien bag Unspoiled Jewels. Det var ikke alene særdeles vigtigt for brødrene, og den nye tilkommende, at smykkerne fortalte en særlig historie, men smykket skulle også udtrykke et unikt, elegant og tidløst design. Holdet bag Unspoiled Jewels var nu fastsat og ligeledes klar til at springe sammen ud i eventyret, som lå for deres fødder.